Ny forestilling: iSak

iSak er en kunstig intelligens. Hen er programmert til å gi hjelp til pleietrengende, slik at de fortsatt kan bo hjemme. iSak er en av mange kunstige intelligenser som får samfunnet til å gå rundt, og derfor er det svært alvorlig at hen nå er anklaget for å ha tatt livet av pasienten sin. Det er en umulighet som setter hele samfunnet i fare.

iSak stiller spørsmål ved hva det vil si å være menneske. Hva er empati? Og er det mest effektive samfunnet det beste for oss? Hvordan kan mennesket overleve i dataenes tid når algoritmene gjør så og si alt raskere og bedre enn oss. Hvor er det plass til menneskelige følelser i et slikt bilde?

Teksten er en del av tekstsamlingen 2255, av Erlend Rødal Vikhagen, som er skrevet med støtte fra Dramatikkens hus.

Forestillingen er produsert av Framifrå Teater, med støtte fra FFUK, Viken Teaterråd og Dramatikkens hus.


iSak: Erlend Rødal Vikhagen
Glen: Håkon T. Nielsen
Manus: Erlend Rødal Vikhagen
Regi: Stephen Hutton